v.20+4

Postat: 2014-05-11 09:48:00
I Onsdags kom vi in i v.21!
Kan inte fatta att man redan kommit över 50% strecket.
Imorgon är det ÄNTLIGEN rutin ultraljud! Klockan 13.oo sitter vi där förväntansfulla.
Robbin fick en bättre vy av bebisen när vi va och kollade sist så jag längtar lite xtra av att få se hur bebisen ser ut haha. 
 
 
Bebis

Din lilla bebis har nu alla sina kroppsdelar på plats och är ungefär lika stor som banan,  26 cm och väger 400 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten. Bebisen kissar också i magen. Bebisen kan höra och reagera både på ljud och ljus. Denna vecka är också bebisen smaklökar på tungan färdig utvecklade. Bebisen kan suga på tummen. Bebisen kan röra sig fritt i fostervätskan och du känna sparkar högt upp i magen och långt nere vi blygdbenet.

Du

Du kan känna livmoder nära naveln. Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet som kan ge sura uppstötningar.

Så här känner jag

Bebisen känner jag varje dag, mest tidigt på morgonen eller sen kväll/natt, då är hen mest aktiv. 
För några dagar sedan vägde jag mig på jobbet och då stog vågen på 57 kg vilket visar att jag gått upp 4 kg :) Foglossningar har jag haft sedan långt tillbaka och svullenhet känner jag av mer och mer, mest när jag jobbar. Råmjölken har sipprat i en vecka nu drygt och halsbrännan gör sig påmind ibland :)

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra heter jag och jag är en 23 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0