Badkarsfront

Postat: 2011-07-13 20:56:05
..

Såg på Äntligen Hemma tidigare idag och blev så insirerad av Lulus badkarsfront som hon gjorde.
Så vi tänker faktist sno den ideen till vår nya lägenhet och jag vill även göra så till handfatet :)

Här ser du Lulus snygga badkarsfront. Foto: Elin Bohman
Här ser du Lulus snygga badkarsfront. Foto: Elin Bohman

Gör Lulus badkarsfront

Har du ett trist badrum och liten budget? Satsa på att förändra looken på ditt badkar. Äntligen hemmas Lulu Carter visar hur du sätter ny prägel på en annars rätt trist möbel.

Närbild. Foto: Elin Bohman.

Foto: Elin Bohman.

Badkar är skönt att krypa ner i – men är inte alltid särskilt vackra att se på.
Det råder du enkelt bot på genom att göra en enkel badkarsfront av betsade bänkskivor.

Utgå från måtten på ditt badkar och välj sedan träslag och ytbehandling som passar både din smak och badrummets fuktiga miljö. Tänk på att trä är ett levande material och vars livslängd mycket beror på hur mycket väta det utsätts för. Så var noga med ytbehandlingen.

• Badkarsfronter sitter ofta fast med någon sorts clips. Börja därför med att skruva bort den gamla upphängningsanordningen, men spara den gärna – du kan behöva den om du vill ha en traditionell front någon dag.

• Lulus badkarsfront är gjord av vanliga bänkskivor som hon betsade i en brunsvart ton, för att matcha den övriga badrumsinredningen. Var även noga med måtten, så att passformen blir perfekt. Ett vanligt mått på badkarsfronter är runt 60 cm, så en köksbänkskiva som oftast är 62 cm passar då perfekt.

• Efter att betsen (och eventuellt en matt lack för att skapa ytterligare ett skydd mot fukten) har torkat in ordentligt skruvar du ihop skivorna så att de som ska täcka kanterna sitter ihop med själva fronten. Tänk på att använda rostfria skruv då dessa kan utsättas för vatten.
Du får anpassa antalet sidor efter hur många sidor av ditt badkar som är synliga. Du behöver alltså mellan en och fyra skivor.

• Eftersom trä är ett material som suger upp vatten är det bra att sätta ben på fronten så den inte står direkt mot golvet. Det är också ett bra sätt att skapa lite bättre städförutsättningar när du ändå håller på. Oftast är det också fall på badrumsgolvet där badkaret står, vilket gör att du kommer behöva ha olika höjd på dina ben. Justerbara ben finns att köpa hos välsorterade järnhandlare.

• Justera benen lågt och skjut sedan fast de sammanskruvade skivorna mot badkaret. När du fått fronten där du vill ha den justerar du upp benen så de tar emot badkarskanten.

• Allt som allt kostar materialet från några hundralappar och uppåt, beroende på vilket träslag du väljer. Obehandlare bänkskivor går att hitta billigt. Tänk på att en tunnare skiva oftast är billigare, och i det här fallet spelar tjockleken ingen roll.


Kommentarer
Devinia Euvel

SATAN så snyggt! Det där får mig att sakna ett badkar som fan ju.

2011-07-13 21:40:48 http://devinia.se
Sussi

Väldigt snyggt! Risken är ju att allt sväller av fukten såsmånigom...

juicy

NICE!!!

2011-07-14 09:48:31 http://josefinet.blogg.se/
Sanna

haha vi verkar ha lika smak.. ska nämligen göra så ´här hemma med ;)

2011-07-14 13:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sandra heter jag och jag är en 23 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0