Hipphapp vilken födelsedag det vart!

Postat: 2014-09-28 16:11:01

Den 25/9 kom hon ut vårt lilla mirakel!
Sandra 'Isabelle' Sjöberg med en matchvikt på 3892 och längd på 50 cm.

Jag vaknar klockan 4 på morgonen av en sammandragning och går på toan för att kissa. Tänker inte alls så mycket mer på det utan lägger mig och sover för att vakna igen klockan 6 för att köra sambon till jobbet, börjar nu lägga märke till att sammandragningarna är flera och gör ont, dock inte som mensvärk som jag fått höra dom ska göra, men vill inte låta mig luras så fortsätter dagen som vanligt. 
Eftersom jag denna dag fyllde år så började jag och William städa, skura och dammsuga inför kalasgästerna. 
Jag har även sedan en långpromenad med hunden dagarna innan haft ont i rygg och höfter, jag börjar nu bli mer nyfiken på mina förvärkar så ringer Sofie och frågar om de verkligen måste kännas som mensvärk varpå hon säger "när det är dags, vet du att det är dags" ;) klockan va nu 13.00 och min första gäst kommer för lite fika. 
Jag vet här vad som egentligen pågår men vill inte erkänna för mig själv och säger heller inte så mycket om det. 
Klockan 14 åker jag och hämtar robbin och nämner detta åt honom. Under  kvällen blir förvärkarna allt starkare och jag börja bli tok nervös för nu började jag förstå att vi snart kommer ha vår lilla hos oss. 
Klockan 23.00 är vi på väg att gå och lägga oss för jag visste att än om jag inte skulle få sova så skulle jag verkligen behöva vilan om det blir något inatt eftersom jag inte sovit nånting på hela dagen. Värkarna va nu 6-7 minuter emellan.
Jag går på toa för att kissa innan läggdags och jag märker då blödningen :)
Vi ringer in till förlossningen och dom ville vi skulle försöka vila och kontakta dom när vi känner att det är dags. 
Klockan 24.00 har jag försökt sova och inte fått en blund, inte robbin heller för den delen så vi ringer mamma. Mamma och Mariam kommer, Mariam ska stanna hemma med William medans mamma skjutsar oss till förlossningen. 
När dom undersöker mig känner dom att tappen är bakåtriktad dock öppen 3-4 cm. 
Jag är i latensfasen och får välja själv om jag vill stanna och observera eller åka hem. Vi valde att stanna :)
Hela natten går och förvärkarna växer sig allt starkare, klockan 5.00 börjar dom riktiga värkarna men jag öppnar mig inget mer än 5 cm, jag väljer att andas lustgas även denna gång (tack o lov) Jag duschar, går runt med gåbord och sitter på en pilatesboll, så jävla skönt!!! Men inte mycket händer. 
Klockan är nu 7.00 och det är personalbyte på sjukhuset, vem kommer inte in då om ingen mindre än Anna, hon som även förlöste William! Bästa barnmorskan! Alla är kung men lyckas man få en att skratta mitt i en jävla värk? Ja då är man bäst!
Halv nio tar dom ÄNTLIGEN hål på hinnorna och då går det undan, jag provar att kissa mitt i dessa jävla värkar, tack till barnmorskestudenten Flora som tjurade på med mig :)  
Jag börjar efter det få krystkänsla och är öppen 8-9 cm. 
9.53 kommer det ut den sötaste lilla prinsessa jag någonsin sett! Hon börjar skrika på engång. 
Jag med en tidigare sfinkterruptur sprack jag väääldigt lite denna gång :) lite ytlig Vaginalbristning och lite i det gamla ärret. Hon sa det att det är ovanligt att en med en sfinkterruptur i bakgrunden brukar föda vaginalt men att jag måste haft tur med läkningen, det är inte ens någon som pratat med mig om detta. Och det gör mig inget heller för jag ville föda vagnialt och va inte alls rädd för att spricka.
Klockan 18 samma kväll åker vi hem till storebror som blev alldeles salig över bebisen vi kommer med. Kärlek!

Jag driver mig själv till vansinne!

Postat: 2014-09-10 09:08:49
Jag är så hormonstinn nu och lider verkligen av det!
Humöret går verkligen upp och ner det känns verkligen som att jag har årets PMS! 
Jag tycker riktigt synd om sambon som får ta den största skiten och sonen som har en mamma som inte orkar göra nånting! Jag försöker verkligen så gott det går att sitta med honom och leka osv men jag känner mig otillräcklig! 
Jag vill bara att hon ska komma nu. 
Ena stunden gormar jag, andra stunden skrattar jag för att sekunden efter gråta :P
Det känns också som att ingen i hela världen verkar förstå hur jobbigt det är och hur tung och klumpig man är. 
Alla ser en bara som liten med en kula men för mig är det 15kg extra (minst) jag går och bär på, en mage som snart hänger till knäna och en tösabit som ligger och mår så jag inte ens kan ta på mig mina egna strumpor.

Enligt äl ska jag ha gått in i v.39 idag. Jag har dom senaste dagarna gått och letat tecken och kollar varje toabesök om Slemproppen gått och ja.. Jag driver mig själv till vansinne alltså!
Jag hoppas verkligen hon är redo att födas snart.
Samtidigt vill jag kunna njuta av dom sista veckorna av det sista graviditeten men jag är för otålig! 
Jag vill visa upp henne för världen, för storebror och för pappa! Och jag vill se hon! Snusa och pussa och ja.. Bara ligga och titta på hon.

Igår sydde jag ett babynest. 20kr la jag ut på den då jag hade allt hemma utom kantbandet :) nöjd men ska fixa ett silkesnöre att ha i stället för det jag har nu.


Vad slagning!

Postat: 2014-09-05 20:22:13
Nu har vad-slagningen om när tösen kommer, vikt och längd börjat och jag är väldigt glad att det bara hittills är en som tror hon kommer i oktober, resten i september, så jag hoppas majoriteten har rätt ;)

Vill tipsa om en babybox jag nyss upptäckt! Som glossybox fast med bebis prylar ;) har inte fått nån Box ännu men funderar starkt på att prenumerera på den :) http://www.vidunbaby.se

Jag blir inte klok!!

Postat: 2014-09-03 22:36:37
.. På denna förkylning!

Jag kommer ju hosta ut ungen snart om det inte ger med sig! Nästäppa och halsont på råga på allt!
Imorgon blir en väldigt ensam dag. 
Karln jobbar och William ska på förskola , då ska denna morsa tralla iväg till megaloppisen och spana.

Enligt äl gick jag idag in i v.38, på fredag går jag in i v.37 enligt ul.. Och enligt ul plussade jag två dagar efter befruktning (?). Hade BIM 12/1 och testade positivt den 13/1 och jag ska ha blivit gravid den 11/1 .. Enligt ul då .. Så min magkänsla säger att jag inte kan lita helt på mitt sena RUL. Å andra sidan ska man inte haka upp sig på ett datum but hey! Det känns ju så mycket bättre ;)

Jag har beställt en spidermandräkt nu till Williams 3 års dag. Vi har ju lovat att spiderman ska komma och hälsa på ;)

Nej men godnatt och adjö!

BM besök och "kort" hårig

Postat: 2014-09-01 19:24:42
BM besöket idag gick bra. Håller mig fortfarande prick på mittlinjen :) hon ligger fortfarande med huvudet neråt. Vi gjorde anteckningar på hur graviditeten varit och skrev upp det viktigaste jag kände förlossningen behövde veta, utöver dom anteckningarna så har jag skrivit mitt egna förlossningsbrev också som dom ska få :)

Jag fick förklarat "knivhuggen" i slidan, alltid trott det va fixering på G men min BM förklarade att det är tappen som mognar på sig vilket förklarar en del då jag kände samma med W och blev aldrig fixerad, aldrig hört talas om det innan faktiskt. Mensvärken och magknipen hör också till nu och va inte alls ovanligt. 

Hon sa att bebisen va fullt utvecklad nu, att lungorna som utvecklas sist gör det i v.35 så skulle det sätta igång snart gör det ingenting :) men vi tror båda två att jag iaf hinner med nästa besök om 2 veckor ;)

Sista föräldragrupp-träffen va även den idag. Gick så fort! Hade velat haft fler bara för trevligt skull :)

Och igår kapade jag av håret! 
Okej inte riktigt kapat men halva håret har farit iaf :) 
Känns mycket skönt och jag är mycket nöjd! 
-tack mamma-

Sandra heter jag och jag är en 25 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0