Jomen..

Postat: 2014-03-30 16:16:45
.. Den där känslan när sonen planterar en stor snorkråka i håret och säger förnöjt "mamma titta".. -hrmph-

Sambon sjuk..

Postat: 2014-03-30 08:47:00
.. och vi som tänk åka upp till stugan för årets första grillning. 

Men det blir till att vara hemma och pyssla om han med feber. 
Dock kommer inte jag och William sitta hemma hela dagen, vi åker nog bort över till mamma där syrran är och hälsar på så barnen får leka av sig lite energi. 
 
William va så söt nyss, jag vet inte om han riktigt förstår men vi förklarar väldigt ofta för honom att han ska bli storebror och att det ligger en bebis i mammas mage och nu har han börjat med att han ska krama bebis och då kommer han och kramar och pussar på magen. Mitt mamma-hjärta smälter!
Jag frågade honom för en stund sen om bebisen får låna hans bebis skor varpå han kommer och bär på en av dom och lägger den på min mage! Söta söta unge!!
 

Som jag är sugen på att börja köpa bebis kläder!
 
 

v.15 (14+4)

Postat: 2014-03-30 08:13:00
..

Igår blev det en fantastisk hel dag med familjen och syster med hennes döttrar ute i Järved med grillning och lek i deras fina lekpark. 
Jag är fortfarande het om kinderna idag sen igår. Det va fantastiskt varmt och jag längtar till sommaren. 

Bebisen känns av mer och mer, jag läntar till den känns av hela tiden.
Hoppas vi får ser vad det är för kön när det är dags för UL. Vi är så sjukt nyfikna.
Vi tog aldrig reda på det när vi väntade William, så det ska bli kul att få känna på att eventuellt veta denna gång. 

Bebis

Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Du

Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd. I babydax gravidapp så står det: En del kvinnor känner av rörelserna som små tickningar i magen

Så här känner jag

 

Jag har väl känt av bebisen i en-två veckor vilket jag tycker är jätte tidigt! Jag kände av William tidigt också men inte så här. Mjölk känner jag inte att jag måååste ha då jag redan får i mig så mycket kalcium den kalv jag är. 
Svartsjuk är jag absolut inte men mardrömmar har jag.

 

Magen

Postat: 2014-03-23 18:40:55
Är idag i v.13+4 och imorgon är det inskrivning, två veckor senare än bestämt.

Hoppas nästan att jag har järnbrist så man kan få tabletter och bli piggare om dagarna och få mer ork.

Har en busig kille ikväll och jag orkar inte fastän jag vill leka med honom.Morgon stund har guld i mun..

Postat: 2014-03-20 08:37:44
.. Det är en bra morgon idag.

Trots denna skit snö som inte alls är välkommen! Det va ju nyss vår? 
Hur kan det bara komma så här? Som om nån skakat en snöglob.

Ska se om vi kan fara på leklandet med William idag då vi slipper se ut.


Good bye old friend!

Postat: 2014-03-19 22:37:19
.. Idag sålde jag vidare min älskade kamera till en lycklig 15 åring.

Det känns bra, men det tog på hjärtat att sälja den trots att jag ska införskaffa mig en ny och smidigare system kamera. 
Snart så, endera en sony eller en samsung.. det skiljer knappt nånting på dom två jag tittat på, mest priset med 1000:- .. åh jag längtar så!! Vit och fin och smidig att bära med sig. 
Jag längtar även till min lilla syster kommer hem och hälsar på, som för övrigt också är gravid.. Hur underbart är inte det?!
 
Och självklart längtar jag efter pyret i magen och jag längtar till imorgonbitti när sonen vaknar och det blir bus hela dagen.


v.14 (13+0)

Postat: 2014-03-19 22:32:14
.. Detta är vad som står om denna vecka.

De flesta börjar nu få en liten mage. Om man tidigare har fött barn blir magen oftast större betydligt tidigare. Det beror på att livmodern kan bli mer framåttippad efter den första graviditeten och magmusklerna mer uttänjda.
Fostret har blivit sju till åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Det har fått händer och fötter, fingrar och tår. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån. Små hudflagor från barnet finns i fostervattnet.
Fostret kan röra sig i vattnet nu, och även göra sväljrörelser. Rörelserna är inte viljestyrda ännu. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan.
 
 

V.13 (12+5)

Postat: 2014-03-17 22:24:19
Jag är så fantastisk dålig på att skriva här, jag skäms!

Nåväl..

Går in i v.14 på onsdag och tycker verkligen det är hemskt att jag ska måsta vänta till vecka 19 för att få bevis att det är nått litet där inne!
Jag inbillade mig att jag har känt bebisen två ggr idag, men vet inte om jag verkligen inbillade mig för det va inte det där bubblet av gaser som man så ofta känner, utan det kändes som ett finger drog över magen fast inuti.. 
Svårt att förklara men har man engång känt sparkar så känner man igen vad som är gaser och inte.
Men det känns så overkligt om det skulle verkligen vara så eftersom det är sååå tidigt! Å andra sidan jag jag ju vara längre gången än vad jag tror men det tvekar jag.

Jag hoppas verkligen att allt är som det ska där inne iaf. 
Det är så sjukt jobbigt att gå ovetandes, jobbigare nu än med William av nån anledning.

Jag börjar må bättre nu iaf, fortfarande krångel med magen men jag mår ändå bättre. 

V.12 (11+2)

Postat: 2014-03-07 22:21:08
Det är nu man snart kan andas ut. 

Men jag vet inte om jag kan andas ut helt förns jag får höra de första hjärtljuden.
Jag har inte fått hunnit känna efter att jag verkligen är gravid då jag bara mått dåligt för jämnan men nu börjar det avta och jag kan börja njuta. Men orolig kommer man alltid vara, från det där pluset ända till man själv ligger på dödsbädden gammal och grå. 

Jag lägger upp en magbild på knytet och en jämnförelse bild från när jag va i v.12 med William. 
Så kul att kolla på och jämföra och jag tycker jag ser större ut denna gång.

 
Kroppen: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan. Ta alltid kontakt med din barnmorska om du är orolig.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något. 
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.
 

Sandra heter jag och jag är en 25 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0