Jag orkar inte!

Postat: 2014-07-26 12:37:48
Yrsel och syrebrist är ett faktum!
Det borde vara straffbart att jobba dagar som dessa. Jag kan ju utan att ljuga säga att det blir plurret när jag slutat.

Men först ska jag hämta en bröstpump som jag hittat billigt :)

Still don't know!

Postat: 2014-07-24 08:21:31
Vet fortfarande inte vad som hände då det inte hänt fler gånger ännu.  
Men det är ju positivt att det inte hänt fler gånger iaf :)
Imorgon kliver man in i v.31, det går framåt ;)
Nu har man den dryga jobbar helgen framför sig, är ledig endast idag och sedan är det jobb fredag, lördag, söndag och även måndag innan jag blir ledig en dag för att sedan fortsätta jobba onsdag, torsdag och fredag.
Hur ska jag orka?
Men idag ska jag inte tänka på jobb! Idag ska jag ta till vara på den tropiska värme som stigit över älskade Norrland med sol och bad!

Hos barnmorskan

Postat: 2014-07-22 14:50:49
Tur att jag hade tid hos henne idag, då jag är rädd att jag läcker fostervatten.. 
Jag ska in om 10, hoppas jag bara tror.


Värmeslag stavas det!!

Postat: 2014-07-22 11:56:34
Tänk er att jobba, alltså springa fram och tillbaka, upp och ner, duscha (inte mig själv), städa, tvätta, lyfta personer hit och stressa dit i 28 graders värme.. Inne (!) Där luften står still TROTS korsdrag. Åsså tänker ni den känslan fast X2. 
Jag håller på att smälla av, jag avlider sakta. Varför ligger man inte på en strand i skuggan, väääldigt nära till havs? Det värker och pulserar från ryggen och ner, jag är yr, andfådd, svettig och baa helt utmattad! 

Tack för mig!

Belly mapping!

Postat: 2014-07-21 18:06:54
Nu har jag gjort en egen 'magkarta' och det va som jag trodde att hon ligger med huvudet neråt ( det anade jag mest pga. Att hickan kändes så långt ner vilket då kändes logiskt att huvudet också ligger neråt ) plus att det ilar på exakt samma vis som när William fixerade sig :) 
Här nedan kan ni se min karta och den position jag tror hon ligger i.Belly mapping

Postat: 2014-07-21 08:20:24
Hittade en rolig sida igår som ger verktyg och anvisningar om hur man kan "kartlägga" hur bebisen ligger, vad som är vad osv. Som jag ska testa lite senare.
Skulle va kul om ni andra preghos skulle prova och sedan tala om vad ni kom fram till :) 
Jag själv kommer lägga upp här senare i bloggen vad jag fick fram av det hela.

Här är adressen till sidan: http://spinningbabies.com/baby-positions/belly-mapping Somrigt!

Postat: 2014-07-20 12:05:14

Haha! Vette klåen hur tösabiten ligger som men jag kan ju spetsa nån med den där magen haha! 

Glassar i solen hos mor(mor) medan William leker i vattnet och häller vatten på våra ben vilket svalkar gudomligt på mina fötter.

Hur ska detta gå?

Postat: 2014-07-20 08:56:36
Jag är redan otålig och är "bara" i vecka 30! Kan det inte gå liiite fortare?

Jag vill ju börja packa BB väskan och blir otålig över varför värkarna inte sätter igång nångång, jag vill ligga där på förlossningen och uppleva den häftigaste känslan av allt! Föda ut mitt barn. Jag vill ligga där med henne på mitt bröst och med Robbin vid min sida och bara titta på henne, ta det där första kortet och visa upp henne för en stolt lillebror. Nu alltså, inte om 2 eller 3 månader. Kan inte v.37 komma imorgon? Skulle kännas lite bättre iaf.

Igår byggde jag ihop spjälsängen och det är jag glad för, att jag gjorde det igår och inte om några veckor till.. Phu!! 
Jag har fortfarande ont i ryggen så här dagen efter. 

Och nu ska jag och William ta oss en promenad till mor(mor) för lite lek i solen. 


Om vecka 30

Postat: 2014-07-19 08:08:04


Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom duockså andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. 

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem. 


De resterande veckor!

Postat: 2014-07-19 08:03:36
Måste lägga in magbilder för de veckor jag missat. 

Magen i v28 

Och magen i vecka 29 :)Vecka 30!

Postat: 2014-07-19 07:57:12
Jorå! Igår klev man in i v.30 och 10 veckor är kvar.

Semestern är slut och jag jobbar mina två sista veckor nu sen går jag på min GP. 
Och dessa två veckor kommer vara två veckor från doom vill jag lova. Höll på att avlida när jag jobbade i torsdags. Ont i rygg, underliv, ben, fötter, sammandragningar till tusen men två veckor får jag hålla ut :)

Jag har inte tålamod att vänta längre på att börja boa så idag bygger jag ihop spjälsängen och ställer i ordning den. 

Kollade på ett nytt avsnitt av ' o n e   b o r n  e v e r y   m i n u t e ' igår. Grina hela av snittet haha! 
Längtar till man själv är där på förlossningen. 
Men samtidigt vill jag inte att det ska gå för fort dit för jag kommer sakna graviditeten också precis som sist :)
Sandra heter jag och jag är en 25 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0