Babywrap

Postat: 2014-04-26 20:19:42
Nu har jag gjort klar räkans filt!
Blev så jäkla nöjd!! 

Det blev ingen till babyskyddet denna gång då vi inte äger en ännu och jag behöver den för att måtta ut vad bältet sitter, så den får dyka upp här senare :)

Williams apa fick demonstrera med filten :)
Är ni sugna på att fixa en egen babywrap så kommer min inspiration från http://idasmirakel.vimedbarn.se/category/sy-din-egen-babywrap/

Tyger inskaffat!

Postat: 2014-04-25 18:54:17
Nu har jag hittat de tyger jag ska använda så ikväll sätter jag igång verkstan! 

149:-/m för uggle tyget och 29:- för en fleece filt på rusta ;)
Jag tänkte köpa fleecet på strömsknallen också men... 139:-/m och jag blev för snål när jag vet hur mycket en fleecefilt kostar.. Så det är verkligen ett tips om man vill komma billigare undan :) 

Så här kommer dom se ut tillsammans.. 


Fick se räkan igår <3

Postat: 2014-04-25 09:36:13
Jag har varit i kontakt med spec.mvc sedan i måndags pga. Magsmärtor. 
Igår fick vi träffa en läkare, den bästa läkaren! Alla på spec.mvc är förvisso helt fantastiska! 
Men hur som haver, han klämde på magen och hittade var det gjorde ont dock inte vad som orsakar det. 
Vi fick även se den lilla räkan <3 så fantastiskt! Det va inget fel på graviditeten iaf som tur va! Nu klarar jag mig till om tre veckor då vi ska på RUL :)
Han frågade om vi va nyfikna på könet och vi fick det till ATG han kunde se vad det var men han va för osäker själv för att våga säga nått -bummer- men jag tyckte han sa att vi skulle få papper hem på det sen efter att ul-ssk kikat på det :)

Idag ska jag iväg och köpa tyger till bebisens filtar :D 
Ska hämta svärmors symaskin och sätts igång syjuntan :P

Slut på jobbar helg!

Postat: 2014-04-20 18:43:40
Imorgon har dom lovat go väder så vi ska ta en tur genom stan och ta oss en mjukglass vilket jag lovade William redan igår, jag ska njuta ordentligt av min lediga dag!

Fick såg rymmarns ont i magen tidigare idag, blev orolig till tusen och har haft en ilande känsla nere i magen sedan dess så jag funderar på att ringa barnmorskan imorgon. :/

Muskelkramp!

Postat: 2014-04-19 06:56:59
Så även kallad senadrag är inte skönt att vakna upp till! 

Läste att man får det ofta som gravid och jag får det ofta nu också, men tycker mer jag för det ofta efter en jätte stor muskelkramp jag hade för bra många månader sen i stugan, vilket måste ha varit i höstas då man fortfarande vistades där och kunde sova där. 

Det gör så sjukt ont!! Dock har det ändå varit en bra natt då jag känt bebisen röra sig :)

V.18 (17+0)

Postat: 2014-04-16 19:24:24
Jag kan inte fatta var tiden springer iväg?!
Samtidigt som jag längtar till bebis knölar på ordentligt där inne och förlossning och allt så får jag lite panik över att det går så fort :)

Rul har jag inte förns 12 Maj och det känns såååå länge dit! 

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.
Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.
Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

Chickenpots!

Postat: 2014-04-16 18:51:39
Ja så har domedagen kommit.
William har väldigt misstänksamma kliande prickar på magen. 
Vi tror ju såklart att det är vattkoppor, han har varit varm idag och kräkts inatt.
När ska man få en lugn stund med dessa sjukdomar? 


Fun day at work!

Postat: 2014-04-14 11:59:00
.. Jag har skrattat så tårarna sprutar!
Jag har så jävla sköna arbetskamrater och vet fan inte hur jag ska klara mig utan dom i 1 år :)

Bebis är mer och mer aktiv i magen och jag sprudlar av lycka :) ska se med sambon om vi kan fara upp till strömsknallen och kolla tyger idag! :D

Kärlek..

Postat: 2014-04-13 21:55:22
.. Är att känna bebisen sparka <3

Längtar till pappa och storebror också får känna <3

Trött men bra dag!

Postat: 2014-04-13 14:45:06
Idag har jag varit så trött och slut i kroppen och främst huvudet. 
Men vi bilade upp till stugan och grillade burgare ändå och skönt va det, men nu är jag lika trött igen hehe.
Tog även med oss skötbordet så nu har farfar mätt ut för att ta hem lite virke så jag kan få börja snickra :)
Det kommer bli hur bra som helst!

Ni anar inte hur skönt det är nu när man känner räkan varje dag numera!
Förra veckan kunde det gå tre dagar innan man kände nått och man stressar upp sig och blir orolig ska jag tala om.

Till veckan ska vi även upp till strömsknallen för att kolla om dom har tyger till mina blivande filtar :)
Fanns ett jätte fint uggletyg på 'sömmerskan' men hoppas på ett snarlikt tyg för billigare peng på strömsknallen såklart, annars blire hos sömmerskan jag köper det.

Något jag funderat kring.

Postat: 2014-04-12 17:29:00
Det är en sak som jag funderat kring ända sedan det jag väntade William och inte direkt för att det just hänt mig utan mer för att det egentligen är ett stort frågetecken som jag tror alla vi undrar på, blivande förälder som vänner.
 
Nu skriver jag bara som jag tror och gäller säkerligen inte alla. 

Vi tar det först från den havandes sida.
Och nu kommer jag skriva som mig i första person ibland men det är inte just mig specifikt jag skriver om utan alla drabbade, blivande föräldrar SOM vänner. 

Är det något vi märker så drar sig vissa/många/alla vänner tillbaka, endera när man berättar att man ska bli förälder eller när bebisen väl kommit. Av denna anledning kan jag inte förstå men samtidigt förstå (ni kommer fatta vad jag menar sedan..tror jag). 
Det vi blivande föräldrar tror/misstänker är att vännerna tror att man nu mera slutar vara den där man en gång va, vi kan inte följa med på en shopping tur eller tjejkväll, att prata sex och alkohol är väl uteslutet det med, glöm att ringa oss och fråga om vi ska umgås för vi kommer högst troligt svara nej och ni kan helt fet glömma att vi från och med nu ej längre.. någonsin kommer kunna följa med på fest/krogen för att vi ska ju bli såna där tråkiga föräldrar, Just 2 name a few. 
... Låt mig bara påminna om en sak, vi är exakt samma människa som vi va innan, dock följer ett stort ansvar som är jävligt beroende av oss, men det hindrar inte oss från att vara samma grymma, roliga, äventryliga människa som vi va innan.. om inte bättre ;)
Jag är gravid och förälder OCH jag kan fortfarande följa med er på den där tjejkvällen, shoppingrundan TILLOMED festen/krogrundan.. jag kan ju faktiskt utesluta alkohol.. jag har minst lika roligt -om inte roligare- & jag slipper baksmällan efteråt. 
 
Nu för att gå till vännernas sida av det hela.

Vad jag kan förstå så här långt så menar ni på att vi såklart börjar på en ny era i detta liv, en bebis är på väg och nu vill vi inte ha med nått annat att göra än bebisen och dom nya vännerna som sjävla har barn och känner till det liv man nu mera lever.. am I right?
Ni vill gärna inte umgås för att endera tar vi med oss ungen eller så pratar vi bara om ungen.. am I right?
Det kan jag förstå! Att ni för engång skull gärna vill umgås utan den där ungen som tar upp all uppmärksamhet eller sitta och ha en konversation utan om amning och bajsblöjor.. Men vem vill inte det!?
Okej, låt mig börja så här först..
Jag som mamma har ju såklart detta i åtanke .. jämt när vi ska umgås, för jag kan känna mig som en dålig kompis för att jag just måste ta med mig min bebis, eller ens nämner bebisens namn när vi sitter och pratar, även fast jag inte ska behöva göra det men kom ihåg att det är en stor del av mig nu, mitt eget kött och blod. 
Samtidigt som jag vill umgås med mina vänner för att just få känna mig som mer än bara mamma!
Och frågar jag om det är lugnt att jag tar med mig sonen och ni egentligen inte vill SÄG det då ist, ni behöver inte tro att vi ska bli sura över det.
Och om vi är på krogen eller hemmafest och ni är less på allt bebis-surr.. sluta fråga!? Sluta fråga hur det va under förlossningen, hur det känns att amma, om bebisen är snäll, om vi får sova. Är ni less på bebis-surr och egentligen inte verkligen intresserad snälla.. sluta fråga.  

Det råder en stor brist på komunikation och tyvär är detta otroligt vanligt. 
Vi slutar inte vara den vi är bara för att vi väntar barn.
Och även om vi inte kan/vill eller orkar vara med varje gång ni ska hitta på något så betyder inte det att vi aldrig vill, kan eller orkar. 
 
Visst kan vi från båda sidor mer eller mindre relatera till det här?
För detta kan man läsa om lite här och var på nätet, man gnäller på varandra utan att egentligen ta reda på eller tala om hur man tycker och tänker. Vad är det värsta som kan hända? 
Lös problemet ist och går det ej att lösa så gå var sin väg ist.
 
 
Nåväl.. Det va bara en tanke/tankeställare/åsyn som jag gått och funderat på i 2,5 år ;)
 

Följ min blogg med Bloglovin

Kärlek när den är som störst

Postat: 2014-04-10 11:49:03Vecka 17 (v.16+1)

Postat: 2014-04-10 08:25:00
Igår klev jag in i vecka 17 och allt är egentligen lugnt -vad jag vet-. 
En av tjejerna i septembergruppen meddelade igår(?) att hon kliver ur gruppen då det visade sig på RUL att hennes bebis dött, vilket gjorde mig så nojig och jag är sur över att jag måste vänta till 12 Maj(!!) till mitt RUL. 
Va jag så här orolig med William? Jag kan verkligen inte minnas det.
Men jag försöker koppla bort och njuta ist, vilket jag lyckas med ganska bra men ibland kommer den där vågen och sveper över mig. 

Men som sagt, väldigt lugnt. 
Får sammandragningar ibland inga som gör ont dock och känner fortfarande buffar då och då -om jag inte inbillar mig-.

Går bara i väntans tider.. bokstavligen. ;)
 
Bebis

Nu växer kroppen fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram vilket är mer än moderkakan. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre. Bebisen är lika stor som en kvinnas handflata. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring. Bebisen är medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.

Du

Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Bebisen befinner sig nu i övre delen av livmodern. Den kan kännas mitt emellan naveln och blygdbenet. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig. Många drabbas av svettningar eftersom blodflöde och puls ökar. Snart är det dags för ultraljud.

Så här känner jag

Trött men bra. Som sagt ovan, lite orolig hehe. Jag känner att bebis ligger mellan navel och blygdbenet, och det syns verkligen när jag får en sammandragning :) Hungrigare är jag verkligen, jag är fortfarande hungrig nu efter frukost och vill äta hela tiden, jag kommer äta oss ur huset. Svettvallningar får jag, allra helst på jobbet och foglossningarna gör sig påminnd, mest på jobbet. 

 

Lördag

Postat: 2014-04-05 17:34:42
.. Lördags godis och Emil i Lönneberga då är man nöjd! Lite kvalitetstid..

Postat: 2014-04-04 14:34:10
.. Mellan mor och son innan hon beger sig till kvällsjobb <3 
Nu sover hjärtat utslagen efter en hel förmiddag av skoj! 


Tussilago

Postat: 2014-04-03 18:01:06

Magbild v.16

Postat: 2014-04-03 16:35:48
Här är magen denna vecka :) 


Blöjlådan!

Postat: 2014-04-03 16:04:22
Ja jag har gjort en blöjförvaring.. Haha!
Vi får se hur länge den får vara hel bara. v.16 (15+1)

Postat: 2014-04-03 08:30:43
Har ju klivit in i vecka 16!

Gravid i vecka 16

 

Barnet

Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Det har gott om plats att röra sig i magen.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som när man ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från ditt hjärta och dina tarmar. Kanske är det vanan vid ljud som kan förklara att vissa barn tycks sova bättre i rum som inte är helt tysta.

Mamma

Kanske känner du dig lite piggare igen. Illamåendet kan ha försvunnit och vissa som har fött barn förut kan börja känna att det är något som rör sig i magen. Det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga.

Din kropp fortsätter att växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Undvik större måltider, mycket dryck sent på kvällen samt starkt kryddad och fet mat. Ät på regelbundna tider och lägg gärna in något mellanmål. Se över ditt kaffe- och tedrickande. Om du fortfarande känner dig besvärad finns läkemedel receptfritt på apoteket. Fråga apotekspersonalen eller din barnmorska om råd.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten och är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få.

 

 

Det kliar i fingrarna!

Postat: 2014-04-03 08:22:59
..

Jag har så mycket jag vill göra och när jag väl fått en ide så vill jag påbörja det på engång!

Först och främst ska jag renovera vårat gamla skötbord "sniglar" från IKEA. 
Jag ska bygga en bredare liggdel med högre kanter, snickra två små lådor att förvara alla "smörjor", sätta fast krokar längs sidan att hänga tvöttlappar på, måla om den vit och sedan klä sidorna med en färgsprakande vaxduk, lådorna och fallskyddet på sidorna ska även få bli klädd i samma vaxduk. 

Sedan ska jag sy en egen Baby Wrap, en ammningskudde och eventuellt ett Baby Nest, så jag vill springa till syaffären helst igår och inhandla fleece och ett annat mönstrat tyg och börja sy. 

Jag ska tillverka min egen blöjlåda och vill gärna virka en mössa och ett par tussor åt den lilla.
Hur ska jag hinna allt? haha
 
Lånade bilder
 

Sandra heter jag och jag är en 25 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0