Jag saknar honom..

Postat: 2011-09-30 22:14:35

känsliga läsare varnas!!

Postat: 2011-09-30 20:33:09
..

Jag finner inga ord.

Vad är det för värld vi lever i?

johnron

Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.

När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön. Det är där de ska campa. Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv. Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

john

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med. Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar.

Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo. Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom. De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

john-hron

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull. John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister. Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet.

Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka. Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna.

Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet. Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra. Ibland gör de uppehåll i tortyren.

De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld. Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön. John kvicknar till och simmar utåt.

Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så.

Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop. Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig. Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten?johnr

Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år. Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt.

Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar. Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom.

Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting. Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö. Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet. Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig. Stoppa våldet!

waiting..

Postat: 2011-09-30 16:19:55
..

Väntar på att mannen i mitt liv ska komma hem på lunch.
Under tiden har jag varit ute med hunden och fotat lite, diskat och redigerat bilder.

Livet blir kul när man får sån där ryggvärk och blir snuskigt trött.
Och kärleken tycker man ska hitta på nått, fara och hälsa på nån men det är inte alltid orken finns där.
Men folk får ju gärna komma och hälsa på mig om jag inte orkar ta mig nånstans?
Vet inte om jag har gett andra signaler då ingen -förutom familj- så gott som kommit och hälsat på dessa månader som gått, inte hittat på annat heller för den delen.
Jag har ju inte gått och blivit tråkig bara frör att jag är gravid liksom, samma gamla Sandra med en större mage och en bebis på väg.

widdywell..

Idag står köttbullar, nypärern, gräddsås och lingonsylt på menyn.
Ska sätt på pärern ja nu.

Barnmorskan

Postat: 2011-09-30 13:13:40
..

Besöket hos barnmorskan gick bra.
Allt såg fint ut hos både mig och bebis.
Magen hade tagit sig ett skutt uppåt på kurvan..
Den hade stigit sakta senaste gången och låg då på 29 och idag låg SF-måttet på 33 :)
Mitt blodtryck va hur bra som helst och bebis hjärtslag slog jämnt och fint.
Huvudet på bebisen va lite ruckbart men inte alls nå mycket, så h*n glider ner allt mer.

Nu är det två veckor till nästa besök.. då är jag inne i v.37!
Så sjukt! Det går så fort..

Nu ska jag äta lite lunch och sedan bege mig ut med hunden och ta lite foton.

känsliga läsare varnas!!

Postat: 2011-09-29 23:24:09
Bajsblöja = godis? ..

Så tyckte Twirri ikväll iaf.

Nova-Li passade på att bajsa när jag väl tog henne för att mysa lite.
Vilket ledde till att jag också fick äran att byta på henne.
Och eftersom detta inträffade hos mor så finns inget skötbord i närheten så det va handduk och vardagsrum som gällde.
Till en början låg Nova-Li lugnt och snällt medans fina moster började klä av henne dom ner bajsade kläderna.
Men sen kom söt Ellie och ville hjälpa moster med lilla syster och då blev det nog lite för mycket för sötan så hon började gall skrika.
Jag skulle såklart vara så snabb som möjligt för att hon skulle få komma upp i famnen igen så i all hast la jag blöjan nedanför mig, på golvet (!) vilket ledde till nästa händelse.
Rätt va det är så har jag en hund som gluffsar i sig lilla Nova-Li's avföring -mumma-
Den som pussar Twista på munnen får fån skylla sig själv.
All skit och skit som han får i sig då och då -urk!-

Appropå bajs så hade Sofie och Mariam gjord väldigt goda snoddas till mig -big love-

bilder

Postat: 2011-09-29 19:03:23

Lilla familjen.
Twista ville va med men idag fick han inte det.

älskar't ba!

Postat: 2011-09-29 17:17:47
..

Igår när jag stog och kokade upp mitt vatten till gröten jag tänkte göra till lunch så kom Robbin och undrade om han kunde få ta det vattnet till sitt kaffe innan jag skitade ner kastrullen.
Utan någon eftertanke så tillät jag honom ta det vattnet -snäll som jag är-
Jag hällde upp nytt vatten, saltade och medans det kokade upp gick jag in till vardagsrummet för att vara lite social med min fästman.
Han tar en klunk av sitt snabbkaffe och ger min den mest ovärderliga minen någonsin och brister ut "det va ju salt i vattnet!"
Jag lägger mig dubbelvikt på golvet av skratt..
Jag hade totalt glömt bort att jag hätt i salt i vattnet innan -underbart-
Så där fick han igen -om än med min ovisshet- för att han spottat ut sin lös snus i mitt cola glas SOM jag dessutom drack av -urk-
Kärlek när den är som bäst ;)


belly

Postat: 2011-09-29 14:32:23

Idag..

Postat: 2011-09-29 12:22:59
..

Idag står inte mycket på schemat.

Jag fick låna min systers kamera igår -tack som fan!- så jag ska leka lite med kameran.
Senare ikväll ska vi till mor då Sofie ska bjuda på fika.
Sofie skulle visst be Mariam baka som hon sedan kunde bjuda oss på.
I love birthdays.
Oftast så kan inte alla komma på en och samma dag så födelsedags firandet blir extra långt ;)

Men du.. kanska ska käka lite lunch också.

skötbordet..

Postat: 2011-09-29 10:23:06
..

Fick en fråga av ' C i s s i ' om var jag köpt skötbordet.

Skötbordet är köpt på IKEA som jag ärvt av min syster som jag sedan har pimpat med gamla gardiner köpta på secondhand :)

Det är kul då man kan fräscha upp något som annars ser så tråkigt.
Och jag blev väldigt nöjd.

Nu ska jag hoppas in i duschen och fräscha upp mig själv.

Godmorgon!

Blogg appen!

Postat: 2011-09-28 17:47:26

Jag måste ju testa den nya appen och se hur den funkar.
Hjärtat har kokat ihop årets köttfärsås idag, sitter i matkoma just i detta nu.
Har även så där äckligt torra händer, måste.smörja!
Nu ska jag gå och tömma blåsan innan en liten siesta!
Slänger in lite bilder på hur barnrummet ser ut ljust nu.
Skyddet till skötbädden va i tvätten då jag tog bilden, Nova-Li s bajs hamnade på den. Sen hänger det nu mera en mobil ovanför skötbordet :) sen kommer det tapetseras när övikshem får tid, vi ska köpa en 3d tapet dit, samt en matta och annat mys ska in :)

förvärkar och dom jävla hemor....!!

Postat: 2011-09-28 12:17:40
..

Igår när jag skulle till och dyka ner i sängen så börjades det.

Fick sånna sammandragningar, och ont gjorde dom!
Satte igång och räknade på klockan .. 22,57, 23:02, 23:06, 23:11, 23:16, 23:22 ..
Dom kom efter 4-5 minuters intervaller.. hmm.
Jag blev aningen orolig!
Bad Robbin att hämta alvedon till mig för att se om dom gick över..
Efter 40 minuter gick det över som tur va.
Falskt alarm!
Ska det hålla på så här nu i veckor till bebis kommer ut?

Jag passade på och prova/träna på profylaxen också.. -höhö-
Nå har jag känt av onda sammandragningar innan också, med dom va mer mensvärksliknande, dom jag fick igår gjorde ondare än så.
Kanske är lite smart att träna andningen på det viset ;P
Dom sista gjorde dock inte lika ont.

' V ä l k o m m e n   t i l l    s l u t s k e d e t   a v   g  r a v i d i t e t e n ' fick jag höra idag <3
Tack så mycket ;)

Idag kommer syster Sofie.
Hon tar med sig en jacka och bedövningsalva till mig så jag vågar bajsa igen.
Yes.. i got'em hemorrhoids så som många andra preggos har/får.
Jackan har dock inget med hemorrojder att göra.
Den är bara för att jag ska kunna gå och se snygg ut ute utan att frysa ;)


Ser i tidningen att min insändare skickats...

Postat: 2011-09-27 10:12:22

img_6604 (MMS)

Ser i tidningen att min insändare skickats in - stolt-  Om jag ändå haft möjligheten att få skriva ett ännu längre! Men det blev nog bra sammanfattat av allt jag ville ha med ändå.  Nu ska jag få i mig lite krubb.

:)

Postat: 2011-09-26 20:01:56
..

Lille bror är på besök.
Vi har ätit bullar, druckigt dricka och han och Robbin har spelat tv-spel.
Nu börjar jag bli sugen på lite kvälls fika innan ' i d o l '.
Vi har även sett 's j u k h u s e t', blev dock lite besviken på dagens avsnitt.
Ville se en förlossning ju men det fick jag inte -sadface-

Appropå bebis!
Jag har tittat runt på magbilder från v.35 och hittade en bild på en bebis som är född i v.35.
Tänk att vår bebis ser ut så här -ungefär-

OBS!
Detta är inte våran bebis.. det är bara en bebis som är född i v.35.

vad tycker ni?

Postat: 2011-09-26 18:46:37
..

Ser det ut som att magen sjunkit?
Eller ser jag och kärleken tokigt? :)

v.35 (34+0)

Postat: 2011-09-26 17:25:18
..

Idag har jag gått in i vecka 35!
Det är 41 dagar kvar till beräknad födsel -spännande-
Det kommer gå så super fort!
Jag längtar så enormt!
På fredag ska vi till barnmorskan igen och imorgon är det föräldrakurs beroende på hur man mår.
Jag tror att min mage börjar sjunka ner lite nu, tycker det både känns och ser ut så.
Syster Sara ska väl snart ta kort på mig och Robbin med magen -hoppas jag-
Gärna innan bebis kommit ut haha.

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet.
Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin.
Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.
Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg.
Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga.
Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan.
Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men.
Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina.
Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

 

God morgon!

Postat: 2011-09-21 08:15:39
..

Idag har vi snickare och målare här..
Robbin ligger och sover och jag känner mig smått obekväm.
Twista och jag är instängd i vardagsrummet då en av dom inte gillar den typ av hund Twista är (?)
Dom hade sett bilden vi har ppå dörren (ett klistermärke med staffar på) och troligtvis så förknippar han staffar med pitbulls (som vanligt, ett vanligt misstag) sen blir dom jätte chockad över hur liten Twista är..
"oj är han en valp?"
Nej dom är så här "små" och kompakt.
Känns lite fel att man inte ska kunna röra sig som man vill i sitt eget hem, egentligen ska jag låta Twista hälsa så får dom se vilken riktigt mördarhund han är! :P
Han är ju som sagt livsfarlig.. he will lick you to death!

Men godmorgon iaf!

jag väntar..

Postat: 2011-09-20 16:36:53
..

Förhoppningsvis ska stora syster med familj komma och hälsa på lite senare idag.
Det skulle va kul!
Det ser inte så kul ut hemma just nu då dom håller på att byta ut alla luckor, lådor och garderobsdörrar men int gör e na ent..
Jag har lovat henne en tavla dessutom.
Blir en tatty teddy det också.
Jag ska bara fixa en duk och mer vit färg så ska jag se till att ha den klar till dom kommer och hälsar på nästa gång -dom bor en bit utanför Umeå-
På lördag fyller jag år -hipp hipp hurra-
Vad som händer och sker har vi inte kommit fram till ännu, men allt jag önskar mig är en slant så jag kan köpa digital system kameran jag vill ha till bebisen kommer.

Ne nu ska jag fixa nån bild på magen min.

v.34 (33+0)

Postat: 2011-09-19 21:59:20
..

Liten börjar bli stor och det känns vill jag lova ;)
Tänka sig att man redan är på slut tampen av graviditeten..
Så vansinnigt fort det har gått!!
Snart är du här!
Känns som det va igår man va i v.10 och tyckte det kändes som en evighet till man hamnar i v.30 och nu är jag i v.34! Vansinne haha.
Åh va vi längtar!!
Jag har inge batteri i kameran så jag får komma med magbilder imorgon.

Men vi kan klistra in vad som händer och sker med oss denna vecka.


Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


färdig med nummer två!

Postat: 2011-09-19 17:18:30
..

Efter många om och men så blev den andra tavlan klar.
Denna ska få hänga över spjälsängen -såklart-
Det är väl tänkt att det ska bli en tredje tavla till barnrummet men vad återstår ännu att se.
Känns dumt om man har tre stycken tiny tatty teddy tavlor -en är köpt- och helt plötsligt göra nått annat så jag får fortsätta på den linjen.
Gör mig mindre dock då jag älskar dessa nallar.
Men jag vet inte vad jag ska göra för tema på tavlan, jag får tänka på saken.
Eller ni kanske kan komma med ideer?

Nu ska jag koka palt'n!
Jag börjar bli hungrig.
Jag återkommer med ny gravid vecka.

..

Postat: 2011-09-17 23:03:12
..

Nu kastar jag in handuken.
Är så så trött!
Kärleken ringer väl om en stund skulle jag tro för att säga godnatt -han är och jobbar- så efter det kommer jag kasta mig i sängen.
Underbara goa säng!
Ladda upp min kreativa sida för en ny tavla imorgon ;)

Godnatt!!

jag ska måla hela världen lilla mammaaa!!

Postat: 2011-09-17 20:12:05
..

Yepp!

Jag har tagit till penseln för första gången and guess what!?
i like!
Jag blev så nöjd med resultatet.
Denna ska hänga i barnrummet ovanför hyllan där alla gosedjur befinner sig.
Imorgon ska jag påbörja en till tavla som ska hänga ovanför spjälsängen.
Men nu är jag trött.. jag är inte van att använda hjärnan så mycket nuförtiden märker jag.

sakna..

Postat: 2011-09-14 22:09:25
..

Kärleken är som sagt på jobbet och jag saknar honom.. jag har abstinens.
Men han ringer snart.

Mina "mensvärkar" är högst troligt förvärkar som jag känner.
Och dom känns oftast då jag är ute och går.
Men det är inget jag oroar mig för, det är ju vanligt som jag förstått det.
Det känns bra på nått vis.. det är som en bekräftelse att det börjar närma sig.

Om vi ändå hade haft mjölk hemma -ååååh-

Jag blir tokig!!

Postat: 2011-09-14 11:04:27
..

Att en sån liten sak som ett skötbord kan göra mig tokig!

Jag har för lite att lägga tid på på dagarna.
Den känns malplacerad vartän jag placerar den.
Men nån hylla och nån byrå vid sidan så blir nog det där kanon.

Samtidigt som jag vill ta kort å hela lägenheten så vill jag inte då väggar är så fula.
Men samtidigt kan det bli en rolig 'före och efter' sedan..
Grejen är den att vi kan få vänta upp till 6 månader innan vi får tapetserat.
Varför?
Jo för att antagligen har övikshem för lite arbetare som kan fixa och ordna.
Men har vi tur kan dom komma tidigare men då skulle det inte förvåna oss om dom kom i November månad och vill tapetsera vilket dom kan fet glömma!
Tänker inte ha en massa snubbar i min lägenhet första månaden med bebisen .. aldrig aldrig.
Då får dom hellre komma efter ett halvår.

Nog om det.

Tanken va att fröken Berglund skulle komma idag men hon fick förhinder så istället ska jag ta en dejt med gubben på stan.
Lite lunch och lite babyproffsen.
Fröken Ida Nordin kommer på besök hos mor idag även, så jag ska sedan upp dit och säga hej och umgås lite med trevlig folk.

Men nu ska jag snygga till mig lite.
Slänga in tuttsäckarna i en brösthållare, spackla sig lite och dra på sig nå klä'a!

Här är jag i v.31

v.33 (32+1)

Postat: 2011-09-13 16:24:32
.. i'm back!

Äntligen så har vi fått vårat internet!
Jag har mycket att ta igen känner jag.
Men det får bli ett annat inlägg för nu ska det handla om den som växer inuti mig.

V.33 alltså!
Sjukt vad tiden går..
Snart packar vi BB-väskan!
Vi börjar få ordning på barnrummet och jag kommer såklart med bilder.. imorgon.. kanske ;)
Bäbisen tycks ha hur mycket utrymme som helst där inne så som h*n bökar på.
Vi va hos barnmorskan i fredags och allt såg så så fint ut.
Bebisen ligger med huvudet neråt och jag hoppas h*n håller sig så också.


Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

 

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

 

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Sandra heter jag och jag är en 25 årig tjej som arbetar inom äldreomsorgen som vårdare. Jag lever och frodas i Örnsköldsvik tillsammans med min Robbin som jag har varit tillsammans med sedan sen 14 november 2006 och vår son William född 11-11-03. Den 12 februari 2011 förlovade vi oss. Med oss lever även en hund av rasen staffordshire bullterrier som heter Twista men som vi kallar Twirri.

I min blogg kommer ni få läsa mycket om det som ligger mig varmt om hjärtat, vilket är saker som makeup, hår, musik, familjelivet och inredning.
bloglovin


RSS 2.0